Om motivasjonsteamet

Ung Inkludering sitt engasjerte motivasjonsteam består av tidligere valgfagselever ved Østerås skole og elever på VGS som har vært med å pilotere en Medelevordning. Elevene (16 – 21 år), snakker til sammen tolv språk og går på ulike VGS. Som kursledere og foredragsholdere er ungdommenes viktigste oppgave å være motivatorer, relasjonsbyggere og trygge smågruppeledere.

Mohammed

Jeg er fra Syria og kom til Norge i 2015 og jeg liker å spille fotball, trene og hjelpe andre mennesker. Jeg er med i TIFA teamet fordi jeg vil fjerne skillet mellom norske og utenlandske elever. Jeg vil bruke egne erfaringer til å hjelpe andre og gi gode råd! Ung inkludering er en kul gruppe og vi gjør en viktig jobb sammen. Her er alle like mye verdt!

Thea

Jeg liker løping, langrenn, og være med venner Fordi jeg ønsker meg internasjonale venner, og synes det er viktig å spre faget videre, er jeg med på motivasjonsteamet. Ung Inkludering har en bra visjon: sett, inkludert og verdsatt

 

Jenny

På fritiden liker jeg å spille basketball, være med venner, lytte til gamle sanger, shoppe og spise godteri. Jeg er et TIFA team medlem fordi jeg tror Ung inkludering sitt arbeid er veldig viktig og fordi jeg er glad i mennesker!

Noman

Jeg er Rohinga fra Myanmar, statsløs og kom til Norge i 2015. Jeg er glad i fotball, liker å være med venner og jeg liker å løse matte oppgaver. På fritiden er jeg også glad i å spille dataspill. Jeg er med i TIFA gjengen fordi det hjelper meg med språket. Jeg blir også kjent med nye folk og så liker jeg å hjelpe andre.
Samtidig lærer jeg mye om det norske samfunnet og jeg forstår alt man kan oppnå ved aldri å gi opp! Jeg kan lære mange nye ting i Ung inkludering og jeg får møte spennende mennesker nå og i fremtiden.

Filip

Jeg liker å klatre, være med venner og spise mat. Det er gøy å lære og gjøre nye ting og hjelpe andre, derfor er jeg på motivasjons-teamet. Å være med i Ung Inkludering er veldig morsomt og spennende. Mange nye landsmenn der ute trenger å komme i kontakt med nordmenn og bli integrert i det norske samfunnet, og de fleste nordmenn hadde også hatt godt av å møte og bli eksponert for nye kulturer. Jeg mener arbeidet vårt hjelper til med akkurat dette.

 

Synne

På fritiden liker jeg å trene og være med venner Jeg var elev i valgfaget «Innsats for andre» ved Østerås skole og på VGS hadde jeg lyst til å være med videre, som TIFA team medlem. Dette er veldig gøy og fint å ha denne erfaringen på CV ’en. Ung inkludering er bra for det er viktig for samfunnet at minoritetsspråklig ungdom blir integrert.

Ingvild

På fritiden liker jeg å være med venner og trene. Jeg er med i motivasjonsteamet fordi jeg var elev i valgfaget «innsats for andre» på Østerås skole og fordi jeg liker å møte og bli kjent med nye mennesker. I Ung Inkludering blir du kjent med mange nye mennesker og arbeidet vi gjør er kjempe viktig og veldig spennende.

Vera

På fritiden liker jeg å lese, se på film og danse. Jeg er med på motivasjonsteamet fordi det er viktig å ta intitiativ og hjelpe ungdommer som kommer til å Norge med å bli integrert i samfunnet. Det er veldig gøy å bli kjent og etterhvert bli venner og vi gjør mye morsomt på teamet!

Sara

På fritiden liker jeg å henge med venner, spille håndball  og være med hesten min. Jeg er TIFA teamer fordi jeg liker å bli kjent med nye mennesker og jeg vet hvor viktig det er med integrering nå og i fremtiden. Jeg er også med fordi jeg vil gjøre en forskjell og påvirke andres liv på en positiv måte.
Ung inkludering  er bra fordi  vi hjelper andre til å skape flerkulturelle relasjoner og det er bra for integreringen i Norge.

Sofie

Jeg liker å være med venner og ble med i motivasjonsteamet fordi da jeg hadde valgfaget innså jeg hvor viktig inkludering er. Dette ville jeg fortsette å jobbe med! Ung inkludering hjelper flyktninger til å bli bedre integrert i samfunnet og norske ungdommer skjønner hvor viktig integrering er.

Kacper

Jeg er fra Polen, har bodd i Norge siden 2011 og liker å være med venner. På grunn av valgfaget ble jeg veldig engasjert i å møte nye mennesker og Ung Inkludering er derfor noe for meg. Arbeidet vårt er veldig viktig fordi vi hjelper mennesker å bli inkludert i samfunnet.

Abdirahman

Jeg er fra Somalia og har bodd i Norge siden 2015. På fritiden liker jeg å trene styrke, spille fotball, høre på musikk og være med venner. Jeg er et TIFA team medlem fordi  her lærer jeg nye ting om hvordan norsk ungdom er. Ung inkludering er bra fordi målet vårt er å videreføre det vi har gjort og fått til gjennom valgfaget «Innsats for andre».

Khaled

Jeg er fra Syria og jeg har bodd i Norge siden 2015. På fritiden liker jeg å spille fotball,  basketball og å svømme. Jeg er TIFA team medlem fordi jeg vil hjelpe ungdommer som kommer nye til Norge til å få venner. Ung inkludering er bra fordi vi vil at alle skal bli kjent med hverandre. Det skjer når vi treffes og det beste av alt er at vi kan gjøre morsomme aktiviteter sammen på skolen.

Shahista

Jeg er Rohinga fra Myanmar, er statsløs og har bodd i Norge siden 2015. På fritiden liker jeg å se på film, lese bøker og jeg elsker å male med henna maling på folks hender og føtter. Jeg er med i TIFA gjengen fordi jeg kan hjelpe nye ungdommer i Norge å bli bedre kjent med norske elever.
I tillegg lærer jeg mange viktige ting om nordmenn og norsk kultur. Ung inkludering lærer norske elever hvordan de kan bli venner med ungdommer fra hele verden.    Noen ganger blir nye ungdommer i Norge bare kjent med hverandre og dette er ikke så bra fordi vi bor i Norge. Vi vil ha informasjon om Norge og norske ungdommer!

 

Najma

Jeg er fra Somalia  og kom til Norge i 2015. På fritiden liker jeg å være med venner, lese, sykle og se på film. Det er koselig å være TIFA team medlem fordi jeg liker å være med venner og jeg har fått nye venner gjennom Ung inkludering.
Det er også lærerikt og jeg lærer mer norsk og nye ting om det norske samfunnet. Ung ink er bra fordi vi inkluderer, vi prepper andre IFA elever til å gjøre det vi gjorde på Østerås skole. Ung ink kan gi oss et bedre og varmere samfunn!

Margrethe

På fritiden liker jeg å være med venner, trene, drive med idrett og høre på musikk. Jeg er TIFA team medlem fordi Ung inkludering trengs i samfunnet. Vi hjelper ungdom med kort botid i Norge til å blir sett og inkludert og vi mener at alle er unike! Når ungdommer får vise hvem de er og hva de kan bidra med, da blir samfunnet varmere for alle! Ung ink utgjør en forskjell i enkeltpersoners liv! Det er her man må starte for å gjøre verden til et bedre sted!

Tesfalem

Jeg er fra Eritrea og jeg kom til Norge i 2015. På fritiden er jeg interessert i sykling og fotball. Jeg  er med i TIFA teamet fordi jeg vil bli bedre kjent med norsk ungdom og det norske samfunnet. Jeg vil være med å skape nye vennskap! Ung inkludering har som mål å hjelpe IFA lærere og elever til å skape møteplasser for norsk og utenlandsk ungdom, slik at de blir bedre kjent med hverandre. Dette er så bra!

Najibullah

Jeg er fra Afghanistan og jeg har bodd i Norge siden 2015. På fritiden liker jeg å se på/spille cricket, være med venner og trene. Jeg ville bli med i TIFA teamet fordi jeg ble kjent med norske ungdommer i valgfaget «Innsats for andre». Ung inkludering er bra fordi vi gjør ting sammen og vi blir kjent med flere folk!